fbpx
Таг: практика

таг: практика

Граѓанските организации не сакаат претставници во советот за соработка со Владата

Осумдесет и девет (89) граѓански организации бараат Владата да не ја спроведува одлуката за формирање совет за соработка меѓу Владата и граѓанскиот сектор пред да го слушне нивното мислење во врска со тоа. - Бараме Владата да го запре процесот за избор на претставници од граѓанското општество во советот за соработка помеѓу Владата и граѓанскиот сектор, да направи измени и...

„Твич“ ги укина новите правила за рекламирање откако стримерите почнаа да ја напуштаат платформата

Услугата за пренос во живо „Твич“ објави дека ги укинува своите нови правила за рекламирање - одлука што ја донеле откако неколку стримери најавија дека ја напуштаат платформата. Оваа платформа,...