fbpx
Таг: поврзаување

таг: поврзаување

Мајлинда Брегу: Магичниот збор за Западен Балкан е – поврзување

Магичниот збор за регионот е - поврзување. Поврзување на пазарите на луѓето и интегрирање на шесте земји од Западен Балкан во единствениот европски пазар – тврди генералната секретарка на Регионалниот совет за соработка (РСС) Мајлинда Брегу во колумна за Глобал Маркет, публикацијата на „Јуромани“. „Гледајќи низ објективни показатели во последните неколку години, регионот остварува непрекинат економски раст (со тренд од...

Израелскиот претседател чекал 40 минути во авионот во Париз поради „безбедносна загриженост““

На израелскиот претседател Исак Херцог и на неговата делегација им било дозволено да излезат од авионот на парискиот аеродром дури откако поминале 40 минути во авионот „поради безбедносна загриженост“,...