fbpx
Таг: потврда

таг: потврда

Вчера издадени потврди на само 543 бегалци

Министерството за внатрешни работи (МВР) во текот на вчерашниот ден издало потврди за искажана намера за барање азил на вкупно 543 мигранти. Според државјанството, 198 лица што добиле таква потврда се со потекло од Сирија, 137 се државјани на Авганистан, а 208 се од Ирак. Според податоците на МВР, од мигрантите на кои вчера им биле издадени потврди, 221 биле...

Вчера МВР издало потврди на 2.540 мигранти

Вчера Министерството за внатрешни работи (МВР), потврди за искажана намера за барање азил издало на вкупно 2.540 мигранти. Според државјанството, најголем дел од мигрантите на кои им биле издадени потврди се со потекло од Сирија, вкупно 1.357 лица, од Авганистан биле 744 лица, а од Ирак - 350 лица добиле ваква потврда. Од почетокот на годината до вчера биле издадени вкупно...

Последните 24 часа низ Македонија поминале 3.256 бегалци

Во последното деноноќие, на 3.256 странски државјани им се издадени потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил, од кои 1.126 се од машки, 766 од женски пол, а 1.364 се деца што го придружуваат носителот на потврдата. Како што информира МВР, од нив 1.516 се државјани на Сирија, 904 се државјани на Ирак, а 836 се...

МВР: Вчера се издадени 814 потврди на мигранти

Од МВР денеска информираат дека се издадени 814 потврди на мигранти во периодот од осум часот вчера до осум часот утрово. Од вкупниот број, 513 се од машки пол, 112 се од женски, 164 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 25 деца кои патуваат без родител, на кои е издадена потврда за искажана намера...

Авионскиот дел најден на островот Рејунион е од исчезнатиот МХ370

Делот од авион што  минатата недела беше најден на островот Рејунион, е од исчезнатиот авион од летот МХ370 на „Малезија ерлајнс“, потврди вечерва малезискиот премиер, Наџиб Разак, јавува „Би-Би-Си“. Малезискиот премиер соопштил дека меѓународните експерти, кои денеска почнаа со испитувањата на делот во Франција, „со сигурност утврдиле“ дека делот е од исчезнатиот авион. Испитувањето на делот се врши во аеронаутичкиот центар во близина...

Владата го утврди текстот на предлог-законите за регионалните депонии и за автопатот Скопје-Блаце

На предлог на Министерството за финансии Владата денеска го утврди текстот на Предлог-законот за задолжување на Република Северна Македонија со заем кај Европската банка за обнова и развој по...