fbpx
Таг: постдипломци

таг: постдипломци

Објавени се листите со добитници на стипендии за студии од втор и трет циклус

Министерството за образование и наука (МОН) ги објави листите со добитници на стипендии за студии од втор и трет циклус во земјава за академската 2021/22 година. Вкупно 14 студенти на постдипломски студии ќе добиваат по 9.000 денари во текот на 9 месеци во годината, додека 15 докторанти ќе добиваат државни стипендии во висина од 18.000 денари месечно за 12 месеци. Листата...

Доделени 20 стипендии „Борис Трајковски“ за постдипломски студии

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги додели стипендиите „Борис Трајковски“, за академската 2021/2022 година, за студии од втор циклус за Пан-европската извршна МБА програма на Сити Колеџ, Европскиот кампус на Универзитетот Јорк, информираат од Кабинетот на Претседателот на РСМ. Во своето обраќање, претседателот Пендаровски истакна дека инвестирањето во образованието на младите бизнис лидери е најсигурната инвестиција во успехот на нашата економија...

МОН доделува стипендии за постдипломците и за првпат стипендира 15 докторанти

Министерството за образование и наука за првпат објави конкурс за доделување стипендии за докторски студии во земјава. Откако беа укинати пред 10 години, повторно е објавен и конкурс за стипендии за студенти на постдипломски студии. Од МОН соопштуваат дека согласно направената измена на програмата за научно-истражувачка дејност, од претстојната академска 2021-2022 година се воведуваат 50 стипендии за студии од втор...

МЗШВ: Активно се работи за подигнување на електронскиот систем, базата на министерството е сигурна и етапно се враќа во функција

Електронскиот систем на министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на 12-ти овој месец беше цел на хакерски напад од меѓународна хакерска група Black Byte. Нападот предизвика блокирање на редовниот работен...