fbpx
Таг: посмртни фотографии

таг: посмртни фотографии

ВМРО-ДПМНЕ ги осуди посмртните фотографии на амбасадорите објавени на интернет

ВМРО-ДПМНЕ го осуди објавувањето и ширењето некролози за амбасадорите и на дипломатите од неколку земји. Од партијата велат дека ваквиот акт е целосно неприфатлив и недозволен и дека во иднина мора да сопре. „ВМРО-ДПМНЕ го осудува говорот на омраза на новинари блиски до СДСМ, кој јавно се објавува на порталите под контрола на партијата. Јавното повикување на ликвидација на претседателот...

„Ги умреа“ амбасадорите во Македонија на интернет

Посмртни фотографии на дел од сегашните и од поранешните амбасадори во Македонија, се појавија на веб-страницата „Имгур“. Не е познато кој ги прикачил овие слики во стил на некролози на веб-страницата, но тие се појавуваат два дена откако лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, одржа говор пред Државната изборна комисија, во кој истакна дека некои амбасадори почнале премногу да се мешаат во...

Студентите во октомври треба да ги продолжат стипендиите

Корисниците на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, од понеделник можат да ги достават...