fbpx
Таг: Поралб

таг: Поралб

Порталб.мк: Првите потфрлања во однос на владиниот документ „Европа дома“

Почнаа првите пробивања на роковите од агендата „Европа дома“ на Владата на РСМ. Еден рок е пречекорен поради политичките пазарења, а неколку поради одолговлекувања од самите институции. Порталб.мк ги анализира целите и причините за непочитувањето на роковите. Првото поголемо потфрлување во оваа агенда е поништувањето и одложувањето на пописот на населението. Како што било планирано во овој владин документ, рокот...

Пендаровски: Ако од бугарска страна пак се спори идентитетот, да се повлечеме од преговорите

По денешната средба со членовите од Советот за безбедност, кажав дека откако францускиот предлог ќе влезе во Владата, очекувам во заклучоците на Влада, да стои дека од денот кога...