fbpx
Таг: помалку вработени

таг: помалку вработени

Индустриското производство во ноември помало за 4 отсто во однос на лани, опаднал и бројот на вработени

Статистичките податоци покажуваат дека негативните последици од корона кризата пополека се ублажуваат во делот на индустриското производство и бројот на вработени во индустријата во земјава. Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на индустриското производство во ноември 2020 година, во однос на ноември 2019 година, изнесува 96, односно падот на индустриското производство изнесувал 4 отсто. Бројот на вработени...

МРТ официјално и во третиот квартал работела со добивка, но бројот на вработените и понатаму опаѓа

Македонската радио-телевизија (МРТ) во третиот квартал од 2020 година официјално работела со добивка, но бројот на вработени во јавниот радиодифузен сервис продолжил и понатаму да опаѓа. Во периодот од јули до септември 2020 година, МРТ остварила приходи од над 227 милиони денари (речиси 3,7 милиони евра) и вкупни расходи од над 209 милиони денари (речиси 3,4 милиони евра). Јавниот...

МРТ тврди дека лани го намалила долгот за 2,8 милиони евра, но опаднал и бројот на вработени

Раководството на Македонската-радио телевизија (МРТ) тврди дека лани успеале да го намалат долгот на јавниот радиодифузен сервис за над 2,8 милиони евра. Обврските на МРТ на крајот од 2019 година биле заокружени на околу 11,8 милиони евра, се вели во Извештајот за финансиското работење на ЈРП МРТ“ за четвртиот квартал од минатата година. Од јавниот радиодифузен сервис во извештајот повторуваат...

Во јануари за 3,2 отсто помалку вработени во индустријата

Бројот на работници во индустријата во јануари годинава е помал за 3,2 отсто во споредба со јануари 2019 година, објави Државниот завод за статистика, ДЗС. Тоа е резултат на намалувањето на бројот на работниците во сите сектори. Така, во секторот рударство и вадење на камен има опаѓање од 1,3 отсто, во преработувачката индустрија од 3,5, а во секторот снабдување...

Пендаровски: Ако од бугарска страна пак се спори идентитетот, да се повлечеме од преговорите

По денешната средба со членовите од Советот за безбедност, кажав дека откако францускиот предлог ќе влезе во Владата, очекувам во заклучоците на Влада, да стои дека од денот кога...