fbpx
Таг: перспективи

таг: перспективи

За светла иднина, општеството мора да ги подржи младите кои се соочуваа со проблеми и пред пандемијата

Прво треба да видиме што бараат младите, затоа институциите треба да ги сослушаат и да ги подржат младите, кои дејствуваат преку многу младински и граѓански организации. Оваа година најмногу недостигаше дискусија за млади, поголем пристап во политиките, промените, но и да видиме каде се младите во нашето општество и каде треба најмногу да ги подржиме, истакна Стефани Спировска од...

Заев: На Македонија, повеќе од кога било ѝ е потребна Европа

„Mожно и остварливо e Македонија да биде дел од обединета Европа. Граѓаните се обединети како никогаш досега во вредностите што го штитат човековото достоинство, што гарантираат еднаквост пред законот и правда за сите, што обезбедуваат економска стабилност на семејствата и безбедносна стабилност на државата“, вели лидерот на СДСМ, Зоран Заев, во своето обраќање по повод Денот на Европа и...

СДСМ: Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ да не ги кочат парламентарните процедури

Мора да се одблокираат парламентарните процедури и во согласност со деловникот што побргу да се избере претседател на Собранието, се вели во соопштението на СДСМ. Во него се додава дека „новиот претседател на Собранието ќе прати допис до Ѓорге Иванов и ќе му го обезбеди рокот од 10 дена што го бара за да го даде мандатот на претседателот на...

Само еден концесионер на мала хидроцентрала во Националниот парк „Шар Планина“ се откажал, останатите бараат обесштетување

Концесионерите на четири од седумте мали хидроцентрали кои се зацртани во Националниот парк „Шар Планина“ побарале надомест за вложените средства за да се откажат од изградбата. Само еден концесионер...