fbpx
Таг: перформанс

таг: перформанс

Виолета Сековска со поетско-музички перформанс во Корча

Македонската поетеса Виолета Сековска, пред поголем број Македонци од регионот на Корча и на Мала Преспа, се претстави со својот поетско-музички перформанс „Со љубов за Македонија“. Настанот го организираше Македонскиот културен центар „Сонце“ од Корча, во градската библиотека „Тими Митко“ од овој албански град. Присутни беа и амбасадорот на Република Македонија во Република Албанија, Стојан Карајанов, претседателот на Светскиот македонски...

ЕСМ и Адора постигнаа договор за закуп на скопските топлани

АД Електростопанско на Северна Македонија (ЕСМ) и АДОРА постигнаа договор за закуп на топланите кои се во сопственост на АДОРА, кои ќе се користат од страна на АД ЕСМ...