fbpx
Таг: печатница Киро Дандаро

таг: печатница Киро Дандаро

ДИК ќе замени 3.480 печати на изборните комисии со нови

Државната изборна комисија ќе ги замени сите постоечки печати на изборните комисии со нови. Станува збор за 3.480 печати кои ќе бидат заменети сo нови, а одлуката на ДИK доаѓа откако беше констатирано дека недостигаат 47 печати од Oпштината Бутел oд претходниот изборен циклус. На седницата на која беше донесена ваквата одлука, дел од членовите на ДИК оценија дека исчезнатите...

Aкадемската фела избира нов ректор на УКИМ, резултатите ќе се знаат попладнево

Редовни, вонредни професори, доценти и студенти - членови на универзитетски студентски собранија на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска избираа прв човек на најстарата високообразовна институција во државата. Право...