fbpx
Таг: патна мрежа

таг: патна мрежа

Дел од жителите на Полошкиот регион сè уште се движат по земјен пат

Состојбата на дел од регионалните патни правци не е во согласност, не само со барањата за економски развој, туку и со стандардите за безбедно одвивање на сообраќајот. Во Полошкиот плански регион локалната патна мрежа е во лоша состојба. Ова го пишува во Програмата за развој на Полошки плански регион 2015-2019 година, пишува „Порталб.мк“. Во документот се наведуваат повеќе стратешки проекти и...

Бесплатно лекување и за лица до 18 години од семејства корисници на социјална помош

На денешната 68. седница на Владата, е донесена програмата за измени и дополнувања на Програмата за обезбедување средства за болничко лекување без наплата на учество (партиципација) која што покрај пензионерите ќе ги опфати и лица до 18 годишна возраст на семејства корисници на социјална парична помош за 2018 година. Исто така, на денешната седница на предлог на Министерството за транспорт...

Светска банка ќе помогне да се подобри безбедноста на патиштата

Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, денеска се сретнал со претставници од Светска банка, предводени од Рејмонд Соамс Џоб, глобален лидер на Групацијата за патна безбедност на Светска банка. На средбата се разговарало за плановите за подобрување на безбедноста на патиштата во Македонија. „Недозволиво е дури 39 проценти од патиштата во Македонија, според мерењата од Европската Унија, да бидат крајно небезбедни....

Дојава за бомба во две основни училишта во Скопје, учениците евакуирани

Покрај дојавите за бомба во осум средни скопки училишта, денеска за прв пат откако се испраќаат серија лажни закани, порака за поставен експлозив стигна и во основните училишта „Петар...