fbpx
Таг: паркинг услуги

таг: паркинг услуги

И покрај платен паркинг и налепница за инвалидитет, велешанка за паркирано возило плати казна од 50 евра

Велешанката Билјана Гаврилова-Станковска вчера се соочила со голгота, откако вработените во ЈП Градски паркинг-Скопје ја казниле со 3.000 денари за непрописно паркирање на место за инвалидизирани лица, иако нејзиниот автомобил бил обележан со знак за инвалидитет и членската карта од Здружението за лица со посебни потреби била оставена на шалт таблата. Исто така, таа уредно си платила паркинг преку...

Градски паркинг: Ако не ги обновите договорите за паркинг ќе се смета дека се откажувате од паркинг местата

Од јавното претпријатие Градски паркинг Скопје ги потсетуваат станарите и вработените што користат паркинг простор дека треба да ги обноват договорите и да ажурираат податоците до крајот на тековната 2022 година, односно во следните 8 дена. Како што велат оттаму, рокот за ревизија на договорите истекува а сите што нема даги обноват договорите и ажурираат податоците ќе се смета дека...

Почнаа геомеханичките испитувања за изградба на автопатите на Коридорот 8

Со активности за геомеханичко испитување на земјиштето каде ќе минува алтернативниот пат на автопатот Тетово-Гостивар денеска на терен започнаа со реализација теренските градежни работи за изградба на автопатите на...