fbpx
Таг: панел дискусија

таг: панел дискусија

Во Струга се одржа панел-дискусија за економска и политичка вклученост на младите

Во организација на „Порака нова“ и „Млади инфо“, денеска во Струга се одржува панел-дискусија „Предизвици и патокази за социјална, економска и политичка вклученост на младите во Македонија“. Поголема вклученост на младите во јавниот живот и во процесите на донесување одлуки на локално ниво се едни од клучните цели на регионалниот проект „Средиште на младински банки на Западен Балкан и Турција“,...

Иванов: Неодлучноста на ЕУ да ја деблокира интеграцијата е една од причините за кризата

Неодлучноста на Европската Унија и на НАТО да ја деблокираат интеграцијата на Македонија беше една од главните причини за политичката криза во Македонија, што кулминираше оваа година. Ова, меѓу другото, го кажа претседателот Ѓорге Иванов на панел-дискусијата посветена на проширувањето на Европската Унија на конгресот на Паневропската унија во Виена. - Неодлучноста на Унијата да ги надмине блокадите и заморот од проширувањето...

Попоски: Македонија демонстрираше капацитет за справување со мигрантската криза

И покрај сите предизвици, Македонија успешно се справува со мигрантската криза и има активен придонес кон заедничките напори на Европската Унија (ЕУ) за намалување на нелегалниот прилив на бегалци, истакнал министерот за надворешни работи, Никола Попоски, на панел-дискусијата на тема „Дали Европа има потреба од нов пристап кон миграцијата“, што се одржа во „Чатам хаус“ во Лондон. „Дејствувавме во согласност со договореното на...

Османи: Оптимист сум дека со новата бугарска влада можеме да отвориме ново поглавје меѓу двете земји

Скрининг процесот со Европската Унија е во тек и се одвива со добра динамика врз основа на што ќе ги добиеме извештаите од скринингот и патоказот за отворање на...