fbpx
Таг: отворено

таг: отворено

Заев: Можевме во МРТ да ја смениме целата гарнитура, но ќе ги почекаме реформите

„Можевме во МРТ политички да ја промениме целата гарнитура, како што бил трендот и претходно, но во време кога зборуваме за реформи, меѓу кои едни од најзначајните се медиумските реформи, тоа треба да се случи со реформите. Заев не треба да поставува директор таму или, пак, СДСМ, ниту пак уредници“, рече премиерот Зоран Заев синоќа во емисијата „Отворено“ на...

Собранието утре отворено за граѓаните

Собранието на Република Македонија утре ќе биде отворено за посета од страна на граѓаните. Заинтересираните посетители, информираат од Собранието, ќе имаат можност да ја разгледаат внатрешноста на зградата како значајно историско обележје на македонската државност и доколку имаат некакви прашања, да добијат одговор. „Собранието на Република Македонија е отворено за посета секој последен петок во месецот, а заинтересираните граѓани потребно...

ЕСМ и Адора постигнаа договор за закуп на скопските топлани

АД Електростопанско на Северна Македонија (ЕСМ) и АДОРА постигнаа договор за закуп на топланите кои се во сопственост на АДОРА, кои ќе се користат од страна на АД ЕСМ...