fbpx
Таг: онлајн услуги

таг: онлајн услуги

Наместо со уплатници во банка, услугите на УКИМ студентите ќе ги плаќаат онлајн

Екипа од професори и асистенти на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ направија систем со кој се овозможува студентите да ги плаќаат услугите на факултетите онлајн, наместо со уплaтници во банка, како што беше досега. Ова функционира засега на само пет факултети при УКИМ, но допрвo ќе следуваат обуки за вработените во студентски прашања, кои ќе учат како треба да работат...

Шорткат: Услугите на УКИМ ќе се плаќаат онлајн

Професори и асистенти на УКИМ направија систем со кој им се овозможува на студентите услугите на факултетите да ги плаќаат онлајн. Ќе станат ли уплатниците и редиците во банка минато за студентите, дознајте во новата епизода на „Шорткат“. Во вестите за млади информираме и за предложените измени на Законот за средно образование, невработените магистри и доктори, како и за носењето...

Новата веб-платформа „Рана интервенција“ нуди онлајн услуги за децата со попреченост и задоцнување во развојот

Со поддршка од УНИЦЕФ и во соработка со Сојузот на специјални едукатори и рехабилитатори креирана е новата веб платформа Рана интервенција која е достапна на македонски и албански јазик, а е наменета за родители и старатели на деца со задоцнување во развојот и на деца со попреченост на возраст од 0 до 6 години. Од УНИЦЕФ информираат дека платформата служи...

Метаморфозис се приклучува на осудите на физичкиот напад над новинарката на хрватски Фактограф

Фондацијата Метаморфозис, како членка на Европската мрежа за стандарди при проверката на факти (EFCSN), и на Меѓународната мрежа за проверка на факти (IFCN) се приклучува на осудите на нападот на новинарката...