fbpx
Таг: онлајн-платформа

таг: онлајн-платформа

„Репортери без граници“ денеска ја отвори онлајн платформата „Иницијатива за новинарска доверба“

Новата онлајн платформа „Иницијатива за новинарска доверба“ денеска беше отворена од организацијата „Репортери без граници“, која што ќе им овозможи на медиумите ширум светот да ја проверат, претстават и промовираат усогласеноста на нивните уредувачки процеси во согласност со најдобрите практики. Во нивното соопштение се наведува дека платформата претставува радикален и иновативен чекор напред во борбата против дезинформациите. Он-лајн платформата е...

Ќе се бира меѓу 158 дигитални алатки на повикот КРЕАТОН за справување со Ковид-19

Вкупно 158, од 546 пристигнати иницијативи, одат во фаза на финална селекција на јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на дигитални алатки и решенија за справување со последиците од Ковид-19, информираат од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР).  Сите апликанти чии иницијативи поминаа претселекција, во следните 48 часа треба да изработат на активности и буџет, како и куса видео презентација пред Комисијата за евалуација и избор. Комисијата е составена од членови на...

Онлајн платформа “iTop” за лесен пристап до туристички пакети во мрежата на СТЕП

Проектот за зајакнување на иновативен туризам во регионот Полог и Елбасан СТЕП , промоција на туризмот ќе креира платформа наречена „iTop“, која ќе им овозможи на туристите лесен пристап до туристичките пакети кои се нудат од мрежата на СТЕП во двата региона во Македонија и Албанија. Флорент Бајрами, координатор на СТЕП за „Порталб“ вели дека онлајн-платформата ќе се реализира по...

Србија и Унгарија ќе му предложат на регионот да се приклучи кон изградбата на брза пруга

Србија и Унгарија ќе ги поканат Северна Македонија, Албанија, Грција, Бугарија и Турција да се приклучат кон изградбата на брзата железница во регионот, која за почеток ќе ги поврзува...