fbpx
Таг: онлајн петиција

таг: онлајн петиција

„Еквалис“ со петиција за бесплатен оброк за секој ученик во основно и средно училиште

Над 4.700 потписи досега собра онлајн петицијата на Здружението за едукативен развој Еквалис за бесплатен оброк за секој ученик во основно и средно училиште. Со оваа петиција, од Еквалис велат дека бараат од Министерството за образование и наука (МОН) да обезбеди бесплатен оброк за секој ученик во сите основни и средни училишта на територијата на целата држава. Бесплатен дневен оброк се...

Грета Тунберг со апел до медиумите и граѓаните: Човештвото не успева да ја сопре климатската криза

Младинските активисти предводени од Грета Тунберг преку Avaaz.org испратија апел до граѓаните ширум светот пред одржувањето на Конференцијата за климатски промени на ОН (КОП 26) во Глазгов. Човештвото не успева да ја сопре климатската криза, е критиката од Грета, која ја упати до владите ширум светот заедно со Ванеса Накате од Уганда, Доминика Ласота од Полска и Мици Тан...

Студентите преку онлајн петиција бараат покачените стипендии да важат за сите

Студентски дом Гоце Делчев
Речиси 8.000 потписи брои онлајн петицијата која ја покренаа студентите и во која бараат покачените стипендии што ги најави Министерството за образование и наука (МОН) да важат за сите студенти, а не само за оние кои аплицираат за првпат. Од годинава МОН го зголеми износот на студентските стипендии, односно студентите кои ќе добијат стипендија од прва, втора, трета или четврта...

ДЕБАТА: Институциите треба да работат со невладините и компаниите во борбата против корупцијата

Соработката помеѓу институциите, невладините организации и бизнис секторот треба да се засили за да се постигне успех во борбата против корупцијата во земјава. Ова беше потенцирано од учесниците на...