fbpx
Таг: Охрид крафт експо

таг: Охрид крафт експо

„Охрид крафт експо“ за побогата туристичка понуда

Денеска и во наредните два дена, на плоштадот „Крушевска Република“, кај стариот охридски чинар,  ќе се одржува Манифестацијата „ Охрид крафт експо“, како нова форма за збогатување на туристичката понуда. Искусни занаетчии ќе понудат дел од своите уникатни ракотворби, особено интересни за странските туристи, бидејќи тоа е дел од богатата традиција и културата. Традиционалното занаетчиство, на овој начин, станува дел од...

Глобал Војсис: Со интервенција на САД, Косово и Србија го решија спорот за регистарските таблички

Косово се заблагодарува на САД; Србија има свое толкување, пишува „Глобал Војсис“. Мета.мк го реобјавува оригиналниот напис, согласно договорот за соработка со „Глобал Војсис“. Два дена откако Косово и Србија...