fbpx
Таг: О2 Иницијативата

таг: О2 Иницијативата

О2 иницијативата објави водичи за еколошка едукација на децата

Со цел да се помогне и подобри еколошкото образование и природонауката, О2 Иницијативата го создаде и објави сетот Водичи на природата – триплет на мали водичи преку кои учениците од одделенска настава ќе се запознаат со животот во шумата, барите и езерата и низ градското зеленило. „Еколошкото образование е неопходен процес со цел да се постигне еколошка писменост која ќе...

Почнаа геомеханичките испитувања за изградба на автопатите на Коридорот 8

Со активности за геомеханичко испитување на земјиштето каде ќе минува алтернативниот пат на автопатот Тетово-Гостивар денеска на терен започнаа со реализација теренските градежни работи за изградба на автопатите на...