fbpx
Таг: новости

таг: новости

Фејсбук лансира „кампус“ за студенти

Фејсбук соопшти дека додава нова функционалност за студенти наречена Фејсбук Кампус. Со оваа новост Фејсбук се враќаат кон своите корени бидејќи оваа апликација беше оригинално дизајнирана од студенти за студенти. Намената на кампусот е создавање на простор каде што студентите можат да имаат интеракција со други студенти и давање на пристап до новости, групи и настани специфични само за...

„Новости“: Охрид – колепката на словенската писменост

Во сјајот на бисерното езеро, во сенка на Самоиловите ѕидини и на снежните планински врвови, како сведоштво на културните натпревари на цивилизациите, живее колепката на словенската писменост – Охрид, пишува српскиот портал „Новости“ (novosti.rs). „Стариот дел од градот има свој амфитеатар, неколку десетини православни цркви, амам и многубројни работилници за стари занаети. Љубезните домаќини ќе ве пречекаат во секој сокак,...

Ковачевски: Се појавија многу лаги и шпекулации врзани со францускиот предлог, македонскиот јазик е апсолутно чист и еднаков со сите други јазици во Европа

Премиерот Димитар Ковачевски денес се огласи во јавноста за да ги демантира, како што нагласи, лагите и шпекулациите во врска со францускиот предлог и порачува дека македонскиот јазик ќе биде...