fbpx
Таг: новогодишни пакетчиња

таг: новогодишни пакетчиња

Државните институции потрошиле 72.000 евра за новогодишни пакетчиња

Според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации, државните и локалните институции за купување новогодишни пакетчиња за децата потрошиле 72.000 евра. Тендери за купување на пакетчиња за новата 2022 година имале 20 институции, додека други 37 институции купиле пакетчиња без примена на Законот за јавните набавки бидејќи вредноста на набавките била помала од 1.000 евра - колку што изнесува вредносниот праг...

Ширење на новогодишната магија на 4 тркала низ Скопје и подароци за децата од улица

Центарот за современи уметности ја реализира „Среќна Нова Година Скопје“ - предновогодишна уметничко креативна акција, за на граѓаните на Скопје да им го долови новогодишниот дух и новогодишната магија како и да ги изненади и израдува ранливите категории деца на улица со новогодишни пакетчиња и слични подароци. https://youtu.be/6zyc_U7wmyw Новогодишно украсената „лада нива“, возејќи низ градот им дели новогодишни пакетчиња на децата...

Студентка донираше новогодишни пакетчиња на учениците на „Д-р Златан Сремец“

Анастасија Андреевска е млада студентка која во петокот ги израдува учениците од ОУРЦ "Д-р Златан Сремец" донирајќи им новогодишни пакетчиња, собрани преку инцијатива за хуманитарна акција што ја започнала пред две недели на своите профили на социјалните мрежи. „Свесна сум дека има многу дечиња кои за жал имаат потежок живот и тажни судбини. Деновите пред Нова година за секој човек,...

ЗНМ: Новинари против нивна волја задржани во претпријатието „Комунална хигиена – Скопје“

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) ја осудува постапката на службеници од секторот за односи со јавност и од обезбедувањето на „Комунална хигиена – Скопје“ кои, како што се...