fbpx
Таг: новите

таг: новите

„Глава што лебди“ е збирката раскази што ја доби наградата „Новите“ за 2021 година

Комисијата од издавачката куќа „Темплум“ наградата „Новите“ за најдобар дебитантски ракопис во 2021 година ѝ ја врачи на Марија Ангеловска за нејзината збирка на раскази насловена како „Глава што лебди“. На конкурсот биле пријавени вкупно 19 ракописи од кои во потесниот круг влегле  „Урбана сликовница на она што никој не го забележува“ на Ана Алексовска, „Глава што лебди“ на Марија...

Пендаровски: Ако од бугарска страна пак се спори идентитетот, да се повлечеме од преговорите

По денешната средба со членовите од Советот за безбедност, кажав дека откако францускиот предлог ќе влезе во Владата, очекувам во заклучоците на Влада, да стои дека од денот кога...