fbpx
Таг: нов директор

таг: нов директор

Марјан Цветковски реизбран за директор на МРТ од 13 пријавени кандидати

Актуелниот директор на Македонската радио телевизија (МРТ), Марјан Цветковски, во конкуренција од 12 пријави вчера е реизбран на чело на јавниот сервис, потврди за „Мета“ Смилка Јанеска – Саркањац, претседател на Програмскиот совет на МРТ. Советот на 26 јануари го распиша конкурсот за избор на нов директор, бидејќи стариот мандат на Цветковски му истекува во март. Цветковски функцијата генерален директор ја...

МРТ распиша конкурс за наследник на директорот Марјан Цветковски

Програмскиот совет на Македонска радио телевизија (МРТ) денеска распиша конкурс за избор на нов директор и заменик директор на јавниот радиодифузен сервис, кои ќе ги заменат актуелните Марјан Цветковски и Харун Ибраими. На Цветковски мандатот му истекува во март годинава. Функцијата генерален директор ја извршува од 2012 година. Во една прилика на новинарско прашање за содржината на 24-та „бомба“ во која...

Еднодневниот министер Оливер Андонов, директор на ЈП „Јасен“

Оливер Андонов, кој стана министер за внатрешни работи на само еден ден, 1 септември 2016 година, а следниот ден си даде оставка, по што во втората техничка влада на Емил Димитриев беше назначен за дополнителен заменик-министер за внатрешни работи, од вчера официјално е директор на Јавното претпријатие „Јасен“, се гледа од решението за пререгистрација на ЈП „Јасен“ објавено на...

Нема докази за поврзаност меѓу мозочните удари кај младите и ковид вакцината

Постот што го рецензираме е со пропуштен контекст. Мозочните удари кај младата популација не се поврзани со вакцинацијата против ковид-19. Всушност, во прилогот кој е даден како поткрепа за...