fbpx
Таг: ниско-јаглероден развој

таг: ниско-јаглероден развој

Усвоена првата Стратегија за климатска акција, визијата е земјава да биде просперитетна ниско-јаглеродна економија

Владата ја усвои првата Долгорочна стратегија за климатска акција на С. Македонија, со која се дефинира придонесот на државата кон глобалните напори, преку патот кон зелен, ниско- јаглероден и климатски отпорен развој, заснован на најдобрите достапни информации и во контекст на пристапувањето на земјата во Европската унија. Донесувањето на документот следува откако земјава годинава го поднесе својот ревидиран национален...

ИНТЕРВЈУ: Со играта „Скопје“ светот ќе ја запознае нашата бруталистичка архитектура

На радост на сите гејмери, Кристијан Трајковски, заедно со гејм дизајнерот Марко Зарев и арт директорот Симон Стојановски од студиото Dark-1 веќе четири години работат напорно на создавањето на...