fbpx
Таг: Никола Кимовски

таг: Никола Кимовски

Никола Кимовски е нов в.д. директор на МНТ

Од Македонскиот народен театар соопштија дека според новото решение од Министерството за култура, за в.д. директор на НУ Македонски народен театар назначен е Никола Кимовски. Симона Угриновска поднесе оставка од функцијата директор на МНТ, која ја извршуваше од 2018 година. Функцијата вршител на должност на Македонскиот народен театар ќе се изврши денеска. Никола Кимовски е продуцент во Македонскиот народен театар повеќе...

Носталгија по диктатори: Хусеин, Гадафи и Асад

Чест наратив на Кремљ е дека ирачкиот лидер Хусеин, либискиот Гадафи и сирискиот Асад биле големи патриоти и имале добри социјални политики, но дека биле жртви на американскиот империјализам,...