fbpx
Таг: неповратни пари

таг: неповратни пари

ЕУ со 150 милиони евра за третата фаза од пругата кон Бугарија, плус средства за соларни електрани

Европската Унија (ЕУ) денеска објави нов инвестициски пакет за Западен Балкан вреден 3,2 милијарди евра наменети за 21 капитален проект од инфраструктурата, енергетиката, поврзаноста, климата и дигитализацијата, соопшти Европскиот Совет. Северна Македонија со најновиот пакет ќе добие неповратни средства во висина од 149,2 милиони евра за изградба на последната, трета фаза од пругата кон Бугарија, на потегот од Крива Паланка...

ММФ одобри итна помош од 215 милиони долари за 25 сиромашни земји

Извршниот одбор на Меѓународниот монетарен фонд, ММФ, синоќа донесе одлука за одобрување на итна, неповратна финансиска помош од 215 милиони долари за 25 сиромашни земји, со цел да им помогне во намалување на задолженоста и за поуспешно справување со пандемијата на Ковид19. Средствата ќе бидат пренаменети од фондот за контрола и ублажување на последиците од катастрофата, ЦЦРТ. Директорката на ММФ,...

ЕСМ и Адора постигнаа договор за закуп на скопските топлани

АД Електростопанско на Северна Македонија (ЕСМ) и АДОРА постигнаа договор за закуп на топланите кои се во сопственост на АДОРА, кои ќе се користат од страна на АД ЕСМ...