fbpx
Таг: навигација

таг: навигација

Владата ги ослободи од плаќање за навигација сите воени и полициски летала од Србија, Црна Гора и Романија

Владата на Република Северна Македонија вчера преку видеоконференциска интернет врска ја одржала 98-та седница, на која е донесена одлука за ослободување од плаќање на надоместок за услуги за прелети и за терминални услуги во воздушниот простор на Република Северна Македонија на летовите на воените и полициските воздухоплови на Србија, Црна Гора и Романија. Ослободувањето од плаќање на надоместокот на услугите...

Генералниот секретар на Владата на Северна Македонија вмешан во скандал за тендери

Во македонските медиуми се објави аудио снимка на која се слуша како генералниот секретар на Владата на Северна Mакедонија, Драги Рашковски наводно врши незаконски влијанија и местење на тендер за М-НАВ ( Македонска навигација) со италијанска фирма.   Во разговорот со претставниците на фирмата која треба да постави нов радарски систем на македонскиот аеродром, има индиции за неколку прекршувањa на законот, расистички испади, но и навреди за Италија и ромската популација од страна...

„Гугл мапс“ нуди повеќе информации

„Гугл мапс“ за оперативниот систем „андроид“ кон почетокот на месецов ја доби опцијата за ажурирање „материјал дизајн“, како и уште некои нови опции. Сега е објавена новата верзија и уште некои други корисни функции. Апликацијата сега ќе прикажува колку е часот, какво е времето, ќе ја одредува оддалеченоста на вашата дестинација, како и колку време ќе ви биде потребно за да...

Студентите во октомври треба да ги продолжат стипендиите

Корисниците на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, од понеделник можат да ги достават...