fbpx
Таг: наставни материјали

таг: наставни материјали

МОН: Објавен огласот за новите наставни материјали за четвртоодделенците

По усвојувањето на новите наставни програми за четврто одделение, чија примена започнува со новата учебна 2021/2022 година, Министерството за образование и наука (МОН) и Бирото за развој на образованието (БРО), објавија повик за искусни практичари за изработка на нови материјали за учење и прирачници за реализирање на наставата во четврто одделение, кој може да се погледне на следниот линк. Материјалите...

МОН формираше работна група која ќе работи на промена на наставните материјали

Формирана е работна група составена од претставници од Министерството за образование и наука, Педагошката служба, Бирото за развој на образованието, како и претставници од меѓународни институции и граѓанскиот сектор којашто развива концепт за целосна и суштинска промена на наставните и дидактичките материјали за основно и средно образование, соопштија од Министерството за образование и наука (МОН). „Потребата од воведување на целосно...

„И мојот идентитет постои“ – се одржа Маршот за видливост на трансродовите лица

Под мотото „И мојот идентитет постои“, граѓани и активисти вчера попладне по петти пат во земјава маршираа за видливост на трансродовите лица. Маршот го организираше граѓанската иницијатива за заштита...