fbpx
Таг: најскапи

таг: најскапи

Животот е најскап во Швајцарија и Норвешка, Македонија меѓу најевтините

Анализата на деловниот магазин Ceoworld рангира 132 земји во светот кои се најскапи за живеење, како и оние каде се најприфатливи условите за живот. Швајцарија и Норвешка дефинитивно се водечки кога станува збор за високите цени на производите и на услугите. Истражувањето ги мери трошоците за храна, облека и обувки, даноци и комунални услуги, интернет, транспорт и ресторани. Заклучокот е дека...

Истражување: Во Македонија германската плата вреди двојно повеќе

Македонија и другите земји долж балканската магистрала (Србија, Босна и Херцеговина, Албанија и Црна Гора) се најевтини за живот и во нив германски државјанин за истите пари што во својата земја ги троши за основни работи, може да добие двојно повеќе. Ова го покажува обемното истражување на Институтот за економски и општествени науки од Диселдорф, кој ги анализирал статиските на...

Скопје, петти најевтин град во светот за иселениците

Македонскиот главен град, Скопје, е во петте најевтини за живот престолнини во светот за иселеници, односно лица кои привремено или трајно престојуваат во друга земја од онаа чии државјани се, покажала анализата на консултантската фирма „Мерсер“, пренесува „Би-Би-Си“. Поевтинини градови од Скопје, на листата, се Бишкек, во Казахстан, кој е на првото место, потоа Виндхоек (Намибиа), Карачи (Пакистан) и Тунис...

Пендаровски: Ако од бугарска страна пак се спори идентитетот, да се повлечеме од преговорите

По денешната средба со членовите од Советот за безбедност, кажав дека откако францускиот предлог ќе влезе во Владата, очекувам во заклучоците на Влада, да стои дека од денот кога...