fbpx
Таг: Нацрт закон

таг: Нацрт закон

Изготвени нацрт верзии на законите за средно, стручно образование и образование на возрасните

Три нови законски решенија ќе го стимулираат напредокот на средното, стручното образование и обуките, како и на образованието на возрасни, информираше Министерството за образование и наука (МОН). Два од законите веќе беа објавени и на ЕНЕР системот каде граѓаните дадоа свои сугестии и предлози за содржината пред истите да бидат испратени во Собранието, велат од ова Министерство, а наскоро и...

Постојана чуварска служба ќе треба да ги чува највредните богатства на Матка

Мермерни карпи стари милијарди години и уникатна флора и фауна се богатствата кои ги чува кањонот Матка. Кошаниновата темјанушка, велигденчето, наталиева рамонда, рибарчето... се само дел од видовите кои се сретнуваат само во овој предел или само во овој дел од светот. Нацрт-законот за прогласување на Матка како споменик на природата предвидува богатството на кањонот да се заштити со четири...

Почнаа геомеханичките испитувања за изградба на автопатите на Коридорот 8

Со активности за геомеханичко испитување на земјиштето каде ќе минува алтернативниот пат на автопатот Тетово-Гостивар денеска на терен започнаа со реализација теренските градежни работи за изградба на автопатите на...