fbpx
Таг: Национално студентско тело

таг: Национално студентско тело

Александар Николовски е избран за прв претседавач на Националното студентско тело

Новоформираното Национално студентско тело го доби својот прв претседател – Александар Николовски, кој воедно е претседател на Универзитетското студентско собрание на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ (УСС УКИМ). Николовски беше избран на втората седница на ова тело која се одржа во саботата, а на која учествуваа претседателите на студентските собранија од Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, Универзитет „Гоце Делчев“...

Еквалис: Омраза, смртни закани и повици за линч за летната школа за ЛГБТИ+ млади и сојузници

Со омраза, закани по живот, повици за линч и истерување од град се соочило Здружението за едукативен развој Еквалис по објавениот повик за учество на Летната школа за ЛГБТИ+...