fbpx
Таг: Национален средношколски самит

таг: Национален средношколски самит

Дојавите ги направија анксиозни средношколците и им создадоа „дупки“ во знаењата

Послаби постигања и недостаток на знаења, пад во концентрацијата, анксиозност и стрес и кај учениците и кај наставниците. Ова се последиците врз учениците до кои доведоа лажните дојави за бомби, кои со месеци речиси секојдневно го прекинуваа образовниот процес. Изминативе неколку недели дојави нема, откако училишните раководства почнаа да го применуваат новото упатство од Министерството за внатрешни работи (МВР),...

Се одржа првиот Национален средношколски самит: „Бидете во чекор со генерацијата“

На Економскиот факултет при УКИМ во саботата се одржа првиот Национален средношколски самит на кој средношколците имаа можност да ги истакнаат своите ставови и предлог решенија за проблемите со кои се соочуваат во образовниот систем. Анисија Угриновска, претседател на Организацијата за дијалог и афирмација на средношколците (ОДАС), истакна дека ставовите и предлог решенијата кои беа истакнати на Самитот ќе бидат...

На 1 октомври ќе се одржи првиот Национален средношколски самит

На 1 октомври ќе се одржи првиот Национален средношколски самит, во организација на средношколското претставничко тело Организација за дијалог и афирмација на средношколците (ОДАС). Целта на самит 2022 е слободно произнесување на средношколците за нивните колективни проблеми на национално ниво и донесување на предлог-решенија за истите. „Решенијата кои ќе ги донесат средношколците на овој Самит ќе бидат составен дел на...

Угриновска: Вие живеете во времето на нашата генерација, а нашата генерација живее во времето на вашите одлуки (видео)

Повеќе од 400 средношколци од пет градови од земјава кои беа дел од Проектот за граѓанско учество на УСАИД утврдија дека младите можат и треба да бидат вклучени во процесите на креирање политики, во борбата против корупцијата и во градењето на личниот интегритет. Во склоп на завршниот настан на проектот што се одржа вчера, свое излагање имаше ученичката во четврта...

(Видео) Пожарникарите и цивилите заробени на Огражден се евакуираат со хеликоптер

Градоначалникот на Општина Ново Село, Ѓорѓе Божинов, пожарникари од струмичката противпожарна бригада и неколку граѓани попладнево се нашле опколени од огнените јазици на планината Огражден каде што во моментов...