fbpx
Таг: младински групи

таг: младински групи

УСАИД додели награда за Младинско граѓанско учество

Проектот на УСАИД за граѓанско учество додели награда за Младинско граѓанско учество на двајца поединци и една неформална младинска група. Наградата им беше доделена поради нивната силна посветеност и преземање на важни активности кон позитивни промени за животот во нивната заедница и за општеството. „Ги охрабрувам добитниците на наградата, како и целата младина во Македонија да работат заеднички за да се постигнат позитивни...

Студентите што користат стипендии од утре ќе можат да ги продолжат истите

Министерството за образование и наука (МОН) извести дека сите корисници на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за...