fbpx
Таг: MladiHub

таг: MladiHub

Објавен повик за учество во програмата за кариерно советување на „МладиХаб“

Проектот „МладиХаб“ објави повик за кариерно советување, програма која ќе ги развие вештините за барање и наоѓање соодветно работно место на младите невработени лица. Програмата е наменета за невработени млади лица со завршено средно образование и има за цел да помогне овие лица да станат поконкурентни на пазарот на трудот со поддршка од професионалци со долгогодишно искуство во областа на...

Наместо да ги плаќаат со пари, младите можат да посетуваат курсеви и обуки преку општокорисна работа

МладиХаб
Курсеви за програмирање, дигитален маркетинг, Фотошоп (Adobe Photoshop), Илустратор (Adobe Illustrator) и разни други обуки за дигитални вештини, кои, наместо да ги плаќаат од свој џеб, младите ќе можат да ги „исплатат“ со општокорисна работа, повеќе од една година нуди платформата „МладиХаб“ (MladiHub). Овој проект го спроведува Националниот младински совет на Македонија во соработка со Стопанската комора за информатички и...

Европскиот предлог за отстранување на бугарското вето е достапен и на македонски јазик на владиниот сајт

Владата на РСМ попладнево го објави и на македонски јазик европскиот предлог, изработен за време на француското претседателство со ЕУ, за отстранување на ветото од Бугарија за почетокот на...