fbpx
Таг: мизерија

таг: мизерија

СДСМ: Македонија е 13. по беда во светот oд мизерните политики на Груевски

„Во Македонија, приказните на Груевски за нови вработувања и за инвестиции се чиста лага, а потврда за тоа дојде и од светски познатиот институт „Като“, кој ја смести Македонија на 13. место по мизерија и по беда во светот. Македонија е 5. земја по мизерија и по беда во Европа“, се вели во соопштението на СДСМ. Во него се додава дека...

„Бизнис инсајдер“: Венецуела најсиромашна, Македонија на 12. место

Според анализите на „Като институт“, Венецуела е најсиромашната земја во светот, а Македонија е на 12. место, пренесува „Бизнис инсајдер“. Институтот според индексот на сиромаштија, рангира 108 земји во светот, базирајќи ги податоците на инфлацијата, невработеноста и на каматните стапки во земјите. Индексот се добива кога ќе се соберат првите три точки и ќе се одземе годишниот пораст на БДП. По Венецуела, најсиромашни се...

Посебна комисија ќе одлучува дали ќе се повлече учебникот по социологија за втора година

Министерството за образование и наука информира дека е формирана Комисија за давање предлог за повлекување од употреба на одобрен учебник - учебникот Социологија за втора година, гимназиско образование. Во...