fbpx
Таг: Мизар

таг: Мизар

Концерт на Мизар и хорот „Хармониси“ в недела во Филхармонија

В недела во Филхармоијата ќе се одржи еден многу необичен концерт, полн со добро познати звуци претставени во ново светло. Станува збор за концерт на Мизар, култната македонска дарквејв група, која овојпат ќе биде придружена од македонскиот византиски хор „Хармониси“, предводен од проф. Ристо Солунчев, како и од група free jazz музичари, предводена од Дени Омергаиќ, кој служи како...

Минчев, поради злоупотреби, најави укинување на балансерот

Министерот за јавна администрација Горан Минчев најави укинување на балансерот. Како причина за ова, тој рече дека балансерот во минатото бил предмет на злоупотреби. „Имавме случаи каде етнички Македонци се...