fbpx
Таг: месо

таг: месо

МЕСО: СОНК направи грешка со прекинување на штрајкот

Мултиетничкиот синдикат на образование (МЕСО) смета дека раководството на Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) направило грешка прекинувајќи го штрајкот и оневозможувајќи да се решат многу прашања во сферата на образованието. ОД МЕСО ги оценуваат како недоволни и половични резултатите од преговорите помеѓу Министерството за образование и наука и СОНК во врска со наградувањето и казнувањето на наставниците врз...

МЕСО: Штрајкот е прекинат без да се исполни ниту едно барање

Мултиетничкиот синдикат на образование (МЕСО) целосно го осудува прекинот на штрајкот на СОНК и изразува револтираност бидејќи таа одлука е донесена во пресрет на организирани масовни протести кои можеле да резултираат со уште поголем притисок кон власта за остварување на работничките права. - Уште повеќе сме револтирани што штрајкот е прекинат без решавање на ниту едно од барањата. Единствено слушнавме...

МЕСО: Сегашното раководство на СОНК е некомпетентно

Мултиетничкиот синдикат на образование (МЕСО) најостро ја осудува објавата за прекин на штрајкот во образованието, која раководството на СОНК ја донесе без консултација со сопственото членство и без да биде усвоено ниту едно од барањата со кои го почна штрајкот. „Сето она што е договорено во спогодбата со Министерството за образование е премногу неодредено за да може да биде оквалификувано...

Македонија забрани увоз на пилешко месо од Бугарија поради птичји грип

По добиеното известување од бугарските ветеринарни власти за појава на случај на птичји грип H5N1 во регионот на Бургас во понеделникот и по официјалната потврда за болеста добиена од Европската комисија во текот на вчерашниот ден, Агенцијата за храна и ветеринарство, за да се спречи евентуално пренесување на високо патогена авијарна инфлуенца во Република Македонија, изрече мерка привремена забрана за увоз...

Босанците увезуваат леб!

По неконтролираниот увоз на вода, млеко, како и на многу суровини и преработки, во Босна и Херцеговина се увезува и леб. На полиците за прехранбени производи во Босна и Херцеговина, се нуди увозен леб, пренесува „Фена“. Спакуван во пластични вреќички од 500 грама, овој тост-леб е увезен од Полска, а продажната цена му е 0,7 евра.

Зошто младите од генерацијата „Зед“ се чувствуваат истоштено на своите работни места?

Исцрпени и под притисок уште во најраната фаза од нивната работна кариера. Многу од младите од генерацијата „Зед“ (Gen-Z) се чувствуваат истоштени на своите работни места и дожуваат 'burn...