fbpx
Таг: менувачници

таг: менувачници

Банките, штедилниците, менувачниците ќе работат за време на вонредната состојба

Народна банка информираше дека и по прогласувањето на вонредна состојба, финансиските институции за кои што Народната банка е надлежен регулаторен и супервизорски орган (банки, штедилници, менувачници и правни субјекти коишто даваат услуга брз трансфер на пари) продолжуваат да работат и да ги извршуваат своите клучни функции, со што нивните услуги и натаму ќе бидат достапни на граѓаните. „Како што веќе...

Бруто девизните резерви ја надминаа границата од 2,8 милијарди евра

На 31 декември 2018 година, состојбата на бруто девизните резерви изнесува 2.867 милиони евра, што претставува пораст од 158,1 милион евра во однос на крајот на третиот квартал од 2018 година, покажуваат најновите податоци на Народната банка. „Зголемувањето на девизните резерви во најголем дел произлегува од интервенциите на НБРМ на девизниот пазар во насока на нето-откуп на девизи, а во помал...

Зголемена побарувачката на евра во менувачниците

Поголема побарувачка на евра има во скопските менувачници, дознава „Мeта“ од разговорите со вработените во неколку поголеми менувачници. Оттаму велат дека интересот за купување на еврото е поголем, отколку за негова продажба. - Последните десет дена има зголемена побарувачка на евра. Јас продавам најмногу до 1.000 евра бидејќи над таа сума ќе останам без евра – ни рече вработена во менувачница. И во...

Украина нема да ги признае резултатите од псевдореферендумите за отцепување на делови од земјата

Украина и целиот свет нема да ги признаат резултатите од т.н. псевдореферендуми за повторно обединување со Руската Федерација, кои окупациските сили на југот на Украина планираат да ги одржат...