fbpx
Таг: Менада

таг: Менада

Дебата: Постојат ли услови за непосредна демократија?

На 15 декември 2014 година, понеделник, со почеток во 10 часот, во ГЕМ-клубот во Старата скопска чаршија, Фондацијата „Отворено општество - Македонија“ ќе одржи дебата на тема „Постојат ли услови за непосредна демократија?“, на која ќе бидат споделени македонските и хрватските искуства на непосредно изјаснување на граѓаните. „Искуството покажува дека малобројните обиди за непосредно учество на граѓаните при носење одлуки најчесто...

Студентите што користат стипендии од утре ќе можат да ги продолжат истите

Министерството за образование и наука (МОН) извести дека сите корисници на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за...