fbpx
Таг: Маврово. ХЕЦ

таг: Маврово. ХЕЦ

Дураки: Не секој добива концесии за мали ХЕЦ, пазиме на биодиверзитетот во заштитените подрачја

На заминување од хотелот Александар Палас каде ја отвори и се обрати на Конференцијата за биолошката разновидност по повод 22 мај – Светскиот ден на биодиверзитетот, министерот Садула Дураки, на инсистирање на „Мета“ да одговори на прашањето дали тоа што МЖСПП дозволува мали хидроцентрали на места како Националниот парк „Маврово“ е придонес за зачувување на биодиверзитетот во тоа строго...

Македонскиот јазик ќе можат да го изучуваат сите студенти на Истанбулскиот универзитет

Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ) соопшти дека од следната академска година, македонскиот јазик ќе можат...