fbpx
Таг: материјал

таг: материјал

Штрајкот нема да ја промени содржината во матурските тестови

Ќе оневозможи ли штрајкот, матурантите навреме да го полагаат испитот на зрелоста? Прашањето за државната матура се актуелизира како што се приближува крајот на учебната година. Испитите се веќе закажани, тестовите се испечатени, но бидејќи материјалот не им е предаден целосно на учениците, прашање е, како ќе им се проверува знаењето на теми кои не ги учеле. Директорката на Државниот...

Уставните судии ја одложија расправата за прислушувањето преку телеком-операторите

Уставните судии денеска го одложија за една од наредните две седници разгледувањето на иницијативата за оценување на уставноста и на законитоста на контроверзниот член 175 од Законот за електронски комуникации. Причина за ваквата одлука, како што беше истакнато на денешната седница, е обемниот материјал доставен во прилог на иницијативата. Разгледувањето на оваа иницијатива требаше да биде прва точка на дневен ред...

Костовска: Има 15.800 лица заболени од грип, но бројката сигурно е поголема

Вкупно 15.800 лица заболени од грип побарале помош во здравствените установи заклучно со минатиот петок, информираше на прес-конференција државниот советник во Министерството за здравство, Јованка Костовска. - Од податоците што ги имаме во Институтот за јавно здравје, до минатата недела се пријавиле околу 9.500 заболени од грип. Сигурно оваа бројка е многу поголема бидејќи има и такви кои не биле на лекар и се...

Позлатена „калашников-ламба“ во Скопје се продава за 48.360 денари

Столна ламба на која телото ѝ е во форма на автоматската пушка „калашников“ и тоа во златна боја, во продавница во Скопје се продава за 48.360 денари (околу 800 евра). Ламбата, наводно, ја има само во два примероци - онаа што е во излогот и што е на продажба, и другата која била во домот на сопственикот на продавницата. Како што...

Организаторите со напори да спречат провокации на протестот „Србија против насилство“

Српските пратеници Мирослав Алексиќ, Славица Радовановиќ и Срѓан Миливојевиќ, коишто се меѓу организаторите на протестите „Србија против насилство“ утре ќе се координираат со Полициската управа за Белград за да...