fbpx
Таг: Македонско друштво Илинден

таг: Македонско друштво Илинден

Катастрофална состојбата со снегот и со мразот во областите Голо Брдо и Гора

Македонско друштво „Илинден“ од Тирана се огласи со соопштение и со алармантно предупредување дека е катастрофална состојбата со снегот и со мразот во областите Голо Брдо и Гора. Македонско друштво „Илинден“ ги повика албанската влада и општините да преземат итни и неодложни мерки за да се подобри ситуацијата. „Ги повикуваат Владата, Општина Либражд, Општина Булќиза и Општина Кукс итно да ги...

Македонското друштво „Илинден“ повика на голема излезност и успешни избори

Македонско друштво „Илинден“ од Тирана порача дека очекува успешни избори, позитивен процес и позитивна иднина за државата по изборите, како и успешно формирање на нова влада. Од здружението велат дека денот на изборите на 11 декември е една од најважните крстосници за Македонија од нејзиното постоење како независна држава. - Единствениот начин да ја извлечеме нашата татковина од длабоката политичка криза...

Aкадемската фела избира нов ректор на УКИМ, резултатите ќе се знаат попладнево

Редовни, вонредни професори, доценти и студенти - членови на универзитетски студентски собранија на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска избираа прв човек на најстарата високообразовна институција во државата. Право...