fbpx
Таг: македонски клуб

таг: македонски клуб

Искршено стаклото на македонскиот клуб „Никола Вапцаров“ во Благоевград

Доцна синоќа било скршено стаклото на македонскиот клуб „Никола Вапцаров“ во Благоевград, Република Бугарија. Според бугарските медиуми, кон клубот биле фрлани повеќе камења при што било искршено надворешното стакло. Вандализмот бил пријавен во 21:40 часот во локалната полициска станица. Македонскиот клуб бил отворен пред неколку месеци на улицата Димитар Димов, без никакви провокации, објави сервисот на Бугарското национално радио (БНР)...

Почнаа геомеханичките испитувања за изградба на автопатите на Коридорот 8

Со активности за геомеханичко испитување на земјиштето каде ќе минува алтернативниот пат на автопатот Тетово-Гостивар денеска на терен започнаа со реализација теренските градежни работи за изградба на автопатите на...