fbpx
Таг: Мајкрософт Тимс

таг: Мајкрософт Тимс

Онлајн наставата не функционира, дел од учениците не можеле да пристапат на „Тимс“

Ученици во основно и во средно образование, денеска не можеле да пристапат на електронскито систем „Тимс“ за да следат онлајн настава откако поради дојава за бомба морале да се вратат дома и да продолжат да учат на далечина. Родители со кои поразговаравме велат дека откако ги зеле нивните деца од училиште, тие се обиделе да се вклучат со нивните...

Како изгледа еден од часовите на платформата за учење на далечина: „Наставничке, некој ве мјутна“

Четири дена поминаа откако започна учебната година, во најголем дел преку националната платформа за учење на далечина. Предизвиците со кои се соочуваат учителите и учениците преку се секојдневни и бројни, но од она што досега може да се забележи е дека генерално, наставниците успеваат да се снајдат во целиот процес. Техничките пречки и проблеми се секојдневие во овој почетен период...

Рускиот наратив на Советот на ОБСЕ во Скопје: Запад е виновен за сè

Советот на министри на ОБСЕ во Скопје, на кој се решаваше за натамошното постоење на организацијата, беше подиум на кој Москва „блесна“ со своите дезинфо наративи и ја потврди...