fbpx
Таг: М-Проспект

таг: М-Проспект

Анкета: Третина од граѓаните не му веруваат на ниту еден политичар

ulica Makedonija Stara Zheleznichka stanica lugje toplo minuvachi
Дури 30,1 отсто од граѓаните немаат доверба во ниту еден политичар, а од оние што сепак им веруваат на политичарите, најголем дел (18,3 отсто ) се определиле за премиерот и претседател на СДСМ, Зоран Заев. Втор „по популарност“ е претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, со 11,7 отсто, а на третото место е избеганиот поранешен премиер и поранешен шеф на ВМРО-ДПМНЕ,...

Мнозинството граѓани главно незадоволни од работата на Владата

Мнозинството граѓани даваат негативна оценка на работата на Владата генерално во изминатите две години, но и во некои приоритетни подрачја, како реформите и борбата против корупцијата и криминалот, покажува новото истражување на јавното мислење што го спроведе агенцијата „М-Проспект“ од Скопје. Анкетата, спроведена со национално репрезентативен примерок од 1.000 испитаници, со статистичка грешка од 3,15 отсто и прифатливо ниво на...

Анкета на МЦМС: Повеќето граѓани би гласале за Договорот со Грција

На референдумското прашање „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО, со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција“, „За“ би гласале 41,5%, а „Против“ - 35,1%, односно разликата е 6,4 процентни поени. Ова го покажа испитувањето на јавното мислење кое за МЦМС го спроведе агенцијата М-проспект во периодот од 24 јули до 1 август. Сепак, помалку Македонци...

Анкета: Песимизам за економијата, народот ги чека изборите и судењата

Најголем дел од граѓаните во Македонија (41,8 отсто) сметаат дека економската состојба во Македонија во 2017 година оди кон полошо. Речиси третина, односно 28,6 проценти, сметаат дека не постои поместување во состојбата. Позитивни очекувања, пак, имаат нешто повеќе од една петтина од граѓаните (24,8 отсто), покажува анкетата што во февруари ја спровела агенцијата „М-Проспект“, со 1.000 луѓе избрани како национален репрезентативен примерок. Излезот...

ЕСМ и Адора постигнаа договор за закуп на скопските топлани

АД Електростопанско на Северна Македонија (ЕСМ) и АДОРА постигнаа договор за закуп на топланите кои се во сопственост на АДОРА, кои ќе се користат од страна на АД ЕСМ...