fbpx
Таг: Љубица Јанчева

таг: Љубица Јанчева

Град Скопје изработи анализа за можностите за намалување на ризикот од поплави

„Анализа на можностите за намалување на ризикот од поплави во Скопскиот Регион“ е името на студијата што Град Скопје ја изработи во соработка со УНДП, а денеска беше презентирана пред јавноста. - Градот Скопје почнува нова практика во начинот на работењето, во смисла на споделување на резултатите од научните студии со јавноста. Сакам да нагласам дека Градот Скопје и УНДП во декември...

Љубица Јанчева е новата претседателка на Советот на Град Скопје

Советот на Град Скопје денеска одржа прва седница по локалните избори, на кои беа избрани нови градоначалници и членови на општинските совети. Советот на Град Скопје на седницата најпрво ги избра претседателот и членовите на Комисијата за верификација, мандатни прашања, претставки и поплаки на Советот на Град Скопје. Потоа Комисијата ги верификуваше мандатите на советниците на Советот на Град Скопје од...

Студентите што користат стипендии од утре ќе можат да ги продолжат истите

Министерството за образование и наука (МОН) извести дека сите корисници на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за...