fbpx
Таг: Local elections

таг: local elections

Македонците задоволни од излезноста на локалните избори во Албанија – очекуваат еден градоначалник

Во Албанија денеска се спроведува гласање на локалните избори, кои првпат се организираат според новата административно-територијална поделба, која наместо некогашните 363 општини, има само 61. Освен 61 градоначалник, повеќе од 3,3 милиони гласачи, треба да изберат и 1.595 членови на општински совети. Единствената македонска партија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), настапува како дел од широката лева коалиција, но само со...

Двајца полицајци се сомничат дека примиле поткуп за да не констатираат сообраќаен прекршок

МВР до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција – Специјализирано одделение за гонење на кривични дела сторени од лица со полициски овластувања и припадници на...