fbpx
Таг: Лазар Личеноски

таг: Лазар Личеноски

Изложба на студентите на ФЛУ во куќата на Личеноски: Граѓаните гледаа дела и негрижа на државата [фото]

„Спомен-куќата на Личеноски во духот на едукацијата и визионерството ја претвораме во работилница за студентите да го утврдат или демистифицираат просторот и ставот кон него“, ќе напише професорката Славица Јанешлиева од Факултетот за ликовна уметност (ФЛУ) по повод отворањето на денешната изложба на студентите на ФЛУ во Куќата-музеј на Лазар Личеноски лоцирана под Скопското кале, веднаш до зданијата од...

Порталб анализа: Kолкави плати ќе има во министерствата и во судството во 2023 година?

Просечната бруто плата во Владата ќе се зголеми за 5.350 денари и в година ќе изнесува 64.200 денари, а за 6.600 денари, пак, се намалува просекот во Собранието и...