fbpx
Таг: кредит

таг: кредит

Новиот кредит од два и пол милиони евра ја вжешти политичката сцена во Битола

Локалната власт во Битола се задолжува со нов кредит од два и пол милиони евра откако градоначалникот Владимир Талески и ВМРО-ДПМНЕ расипнички, ненаменски и недомаќински досега потрошија повеќе од 200 милиона евра, пари на битолчани, обвинија битолските социјалдемократи. Битолската опозиција два дена по ред обвинува дека Општината в понеделник, на седница на Совет, планира да се задолжи со кредит, да...

Украина доби кредит од 378 милиони долари од Светска банка

Кредит во вредност од 378,4 милиони долари, одборот на директори на Светска банка ѝ додели на Украина. Средствата ќе бидат искористени за зголемување на безбедноста на електродистрибутивниот систем и за модернизирање на пазарот на електрична енергија.  

Битола се задолжува со кредит за инфраструктурата во поранешната касарна!?

Локалната власт во Битола ќе се задолжува со кредит за изградба на водовод и на канализација во касарната, тврди битолската опозиција во општинскиот Совет. Советникот на ЛДП, Александар Касаповски, предупредува дека Општината со буџет од 25 милиони евра, изгласа развојни програми за чијашто реализација планира да земе кредит од неколку милиони евра. - Битола со годишен буџет од речиси 25 милиони евра,...

Нов празничен кредит од Тутунска банка

Од 13 ноември годинава, НЛБ Тутунска банка воведе празничен станбен кредит со најниска каматна стапка од само 2,9 проценти, која е фиксна за првите три години од користење на кредитот. Намалени се и каматните стапки на другите станбени кредити и зголемен е периодот на важење на фиксната каматна стапка од три на пет години. Новите каматни стапки важат само за новоодобрени кредити. Исто така, во периодот...

Зошто младите од генерацијата „Зед“ се чувствуваат истоштено на своите работни места?

Исцрпени и под притисок уште во најраната фаза од нивната работна кариера. Многу од младите од генерацијата „Зед“ (Gen-Z) се чувствуваат истоштени на своите работни места и дожуваат 'burn...