fbpx
Таг: комодоре

таг: комодоре

Продал „комодоре 65“ за 20.000 евра

Колекционерите на стари компјутери знаат дека најбараната „старудија“ е „епл 1“, но во чекор го следи и вистинскиот раритет – „комодоре 65“. Се смета дека денеска постојат околу 200 „комодоре 65“, познати и под називот „commodore 64DX“, а овој прототип која настанал во 1990 година требало да биде последниот голем осумбитен систем. Така барем смета Брајан Бенхоф, кој оригиналот го...

„е-Општество.мк“: Превенцијата и едукацијата на општеството се најсилното оружје за кибер-безбедност

Мора да имаме образовани и едуцирани граѓани со знаења и вештини за да се соочиме со предизвиците на кибер безбедноста, додека државата мора да биде ефикасна и да гарантира...